Intensivkurs

För vem är en intensiv kurs?

Viktigt: Mycket goda kunskaper i svenska krävs.

2,5 veckor är ibland väldigt lång tid, men för en hel körkortsutbildning kan det bli för kort. Både teoretiska och praktiska förkunskaper är att föredra för att ha så goda förutsättningar som möjligt på en intensivkurs. Även om du aldrig kört bil förut är du varmt välkommen, men det är inte säkert att vi hinner färdigt till ett prov.

Man lär sig på olika sätt och olika snabbt. Ibland händer det att vi inte hinner utbilda elever klart under kursens gång, då bokas proven av/om till ett senare tillfälle, tidigast 3 veckor fram i mån av provtider, men även i mån av plats och körtider hos oss naturligtvis. Man fullföljer kursen trots av/ombokade prov och därefter gör vi upp en ny plan tillsammans.

Vi skickar ingen elev på teoriprov/körprov som inte är teoretiskt eller praktiskt färdigutbildad. Alla moment på utbildningskortet och elevcentralen ska vara gröna och godkända innan prov. Man ska även kunna visa att man förstått utbildningen via kommunikation med sin lärare samt genom avklarade teoritester och frågor som vi har här på trafikskolan. Detta är anledningen till våra fina provresultat.

OBS: Om man har svårt för det svenska språket är 2,5 veckor för kort om tid för att hinna läsa all teori samt hinna med alla körmoment. Då rekommenderar vi att man går en vanlig körkortsutbildning där man har gott om tid till att studera och övningsköra eller att man försöker hitta en trafikskola som kan erbjuda teorihjälp och kanske tolk på modersmålet. Vi utbildar endast på svenska.


Så här går det till:

Det första man gör när man ska ta körkort är att ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen: http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/  (Transportstyrelsen har ibland långa handläggningstider, skicka in din ansökan så snabbt som möjligt.) Se också till att du har en giltig legitimation (ID-kort eller pass) och kolla även att datumet inte gått ut på legitimationen.

Efter att du ansökt om körkortstillstånd bokar du tid för intensivkurs på Swillos Trafikskola, detta gör du under ”boka din plats” i menyfältet. Observera att det kan ta upp till 3 veckor att få igenom körkortstillståndet.

Körkortstillståndet bör helst vara beviljat innan du bokar en plats, då vi bokar fast provtider så fort som möjlig till våra elever för att få dem i anslutning till just din kursperiod. Proven går inte att boka utan giltigt tillstånd. Vi kan inte hålla din plats om vi ser att provtiderna håller på att ta slut, då kommer den att ges till någon annan på kölistan.

För att behålla din plats behöver du göra en förskottsbetalning till oss på 15.000:- genom BG 5449-3051 eller via swishnr: 1235125851 betalningen ska vara oss tillhanda senast 3 dagar efter att du bokat din plats. Märk insättningen med för- och efternamn. Utebliven betalning räknas inte som avbokning. Avbokning måste ske skriftligt till info@swillos.com 
Maila eller ring oss när du gjort din betalning så läggs det in som elevsaldo på dig i kassan.

Observera: Förskottsbetalningen är inte ett paketpris utan en säkerhet för oss.
Intensivkursen kostar inte 15’000 kr utan beror helt på hur många trafiklektioner man behöver, för medparten av våra elever kostar ett körkort mellan 15’000kr och 25’000kr plus boende och trafikverkets avgifter.
Vi gör en kreditupplysning på alla våra kunder, vid ej grön/godkänd upplysning betalar du hela kursen innan hemresa via förskottsbetalning under kursens gång, vid grön upplysning faktureras du slutsumman efter avslutad kurs.

Uppgår slutsumman för kursen till mindre än 15 000kr återbetalar vi givetvis mellanskillnaden.

Vi gör en kreditupplysning på alla våra kunder, om anmärkningar framkommer betalar du hela kursen innan hemresa via förskottsbetalning, om inte faktureras du slutsumman efter avslutad kurs.

Avbruten kurs: Väljer du att avbryta utbildningen under kursens gång återbetalas inte förskottsbetalningen.

Avbokning:  Eventuell avbokning meddelas trafikskolan så snabbt som möjligt men absolut senast 2 veckor innan kursstart.
Vid utebliven eller för sen avbokning återbetalas inte förskottsbetalningen på 15.000:-

Avbokning av kursen måste ske skriftligt till info@swillos.com

_______________________________________________________________________________________________

På ankomstdagen: Du behöver vara på plats dagen innan kursstart. Vilken tid du anländer spelar ingen roll så länge du är på plats på måndagsmorgon 07.00.  De flesta anländer söndag kväll med bussen som kommer fram kl 23.40, körskolan ligger väldigt nära busstationen, ca 3 minuters gångavstånd. Det finns ingen personal på trafikskolan på ankomstdagen. Busstider till oss hittar du på Länstrafiken Norrbotten https://ltnbd.se/

Väl på trafikskolan får du installera dig i ditt/ert rum, era namn står på någon av rumsdörrarna, antingen på övervåningen eller en trappa ned. Oftast delar man rum 2 och 2. Välkomstbrev/informationsbrev och körhäfte ligger på sängen och tid för din första trafiklektion står på tavlan i teorisalen. Inloggning till elevcentralen skickas ut via sms till dig. Kök, badrum och allmänna utrymmen delas med de övriga eleverna.

Första veckan består av läsning varvat med bilkörning. Oftast kör man 2 till 4 lektioner per dag, fördelat på både för- och eftermiddagar. Antal trafiklektioner är självklart individuellt, bland annat beroende på tidigare körerfarenheter. Denna vecka hålls även 2 st lärarledda teorilektioner samt risk 1. Riskettan är en teoretisk kurs som är obligatorisk sedan 1 april 2009.

På helgen har vi inga trafiklektioner, utan då gäller det att jobba stenhårt med teorin inför teoriprovet.

Andra veckan gör man risktvåan (halkbanan – även den är obligatorisk) och teoriprovet. Dagarna fylls i övrigt ut med teoripluggande och trafiklektioner precis som vanligt.

Den andra helgen är det vila som gäller för att ladda inför körprovet. Önskar man att åka hem en helg så passar denna helg bäst för det.

Under sista veckan gör man körprovet. Oftast på onsdagen men ibland måste trafikverket ändra dag pga. tidsbrist/sjukdom eller annat och då hålls provet på tisdagen eller torsdagen.

Innan du åker hem vill vi att ni städar efter er, dammsuger och dammtorkar ert rum, kastar skräp och dylik, tömmer era kyl/frys samt skafferivaror. Köket städas gemensamt.

Reservation för ändring vid oförutsedda händelser hos oss eller trafikverket gäller alla bokningar.

Kommande kurser

feb 2020

03 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 5

24 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 5

mar 2020

16 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

apr 2020

06 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

maj 2020

04 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

25 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

jun 2020

15 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 3

aug 2020

03 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 3

24 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

sep 2020

14 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6