Intensivkurs

För vem är en intensiv kurs?

2,5 veckor är ibland väldigt lång tid, men för en hel körkortsutbildning kan det bli för lite. Goda förkunskaper krävs innan man kommer till oss, både teoretiska men framförallt praktiska för att ha så goda förutsättningar som möjligt.

Man lär sig på olika sätt och olika fort. Ibland händer det att vi inte hinner utbilda en elev klart, då bokas proven om till ett senare tillfälle, tidigast 3 veckor fram i mån av provtider, men även i mån av plats och körtider hos oss naturligtvis. Vi gör upp en ny plan helt enkelt. Vi skickar ingen elev på teoriprov/körprov som inte är teoretiskt eller praktiskt färdigutbildad. Vi har som krav att alla moment ska vara gröna och godkända innan prov.

OBS: Om man har svårt för det svenska språket är 2,5 veckor för lite tid för att hinna läsa all teori och hinna med alla körmoment. Då rekommenderar vi att man går en vanlig körkortsutbildning där man har gott om tid till att studera och övningsköra eller att man försöker hitta en trafikskola som kan erbjuda teorihjälp och kanske tolk på modersmålet. Vi utbildar endast på svenska.

Så här går det till:

Det första man gör när man ska ta körkort är att ansöka om körkortstillstånd hos transporstyrelsen: http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Korkort/ta-korkort/  (Transportstyrelsen har ibland långa handläggningstider, skicka in din ansökan så snabbt som möjligt.) Se också till att du har en giltig legitimation (ID-kort eller pass) och kolla även att datumet inte gått ut på legitimationen.

Efter att du ansökt om körkortstillstånd bokar du tid för intensivkurs på Swillos Trafikskola, detta gör du under ”boka din plats” i menyfältet. Observera att det kan ta upp till 3 veckor att få igenom körkortstillståndet, vi ser helst att du har det klart när du bokar din plats så att vi kan säkra provtider till dig hos trafikverket.

För att behålla din plats/bokning måste du sätta in en förskottsbetalning på 10.000:- till BG 5449-3051, betalningen ska vara oss tillhanda senast 3 dagar efter att du bokat din plats. Märk insättningen med för och efternamn.
Du ska sätta in en förskottsbetalning på totalt 15.000:- till oss innan kursstart.
Resterande 5000:- måste vara oss tillhanda senast 1 vecka innan kursstart.
Maila eller ring oss när du gjort din betalning så läggs det in som elevsaldo på dig i kassan.

Observera: Förskottsbetalningen är inte ett paketpris utan en säkerhet för oss. Anledningen till det är, dels för att komma från problemet med oseriösa bokningar, men också ett tidigare problem med elever som utgav falsk identitet som kom hit och körde ett antal lektioner och sen åkte hem utan att betala.
Intensivkursen kostar alltså inte 15.000 kr utan beror helt på hur många körlektioner man behöver, för medparten av våra elever kostar ett körkort mellan 15.000 kr och 25.000 kr plus boende och trafikverkets avgifter.
Vi gör en kreditupplysning på alla våra kunder, om anmärkningar framkommer betalar du hela kursen innan hemresa via förskottsbetalning, om inte faktureras du slutsumman efter avslutad kurs.

Avbryter du utbildningen under kursens gång debiteras du lektionerna du hunnit vara med på, inskrivning/teori, boende plus en avbokningsavgift på 5000:- (eventuellt halkbanan om den inte går att avboka via Arvidsjaurs trafikskola.)

Eventuell avbokning meddelas trafikskolan så snabbt som möjligt men absolut senast 2 veckor innan kursstart.
Vid utebliven eller för sen avbokning återbetalas ej den första delbetalningen på 10.000:-

Uppgår slutsumman för kursen till mindre än 15.000 kr återbetalar vi givetvis mellanskillnaden.

_______________________________________________________________________________________________

På ankomstdagen: Vilken tid du anländer på söndagen före kursstart spelar ingen roll så länge du är på plats på måndagsmorgon.  De flesta anländer med bussen som kommer fram kl 23.40, körskolan ligger väldigt nära busstationen, ca 2 minuters gångavstånd. Det finns ingen personal på trafikskolan på ankomstdagen. Busstider till oss hittar du på Länstrafiken Norrbotten https://ltnbd.se/

Väl på trafikskolan får du installera dig i ditt/ert rum, era namn står på någon av rumsdörrarna, antingen på övervåningen eller en trappa ned. Välkomstbrev/informationsbrev och körhäfte ligger på sängen och tid för din första körlektion står på tavlan i teorisalen. Inloggning till elevcentralen skickas ut via sms till dig. Kök, badrum och allmänna utrymmen delas med de övriga eleverna.

Första veckan består av läsning varvat med bilkörning. Oftast kör man 2 till 4 lektioner per dag, fördelat på både för- och eftermiddagar. Antal körlektioner är självklart individuellt, bland annat beroende på tidigare körerfarenheter. Denna vecka hålls även 2 lärarledda teorilektioner samt risk 1. Riskettan är en teoretisk kurs som är obligatorisk sedan 1 april 2009.

På helgen har vi inga körlektioner, utan då gäller det att jobba stenhårt med teorin inför teoriprovet.

Andra veckan gör man risktvåan (halkbanan – även den är obligatorisk) och teoriprovet. Dagarna fylls i övrigt ut med teoripluggande och körlektioner precis som vanligt.

Den andra helgen är det vila som gäller för att ladda inför körprovet. Önskar man att åka hem en helg så passar denna helg bäst för det.

Under sista veckan gör man körprovet. Oftast på onsdagen men ibland måste trafikverket ändra dag pga. tidsbrist/sjukdom eller annat och då hålls provet på tisdagen eller torsdagen.

Reservation för ändring vid oförutsedda händelser hos oss eller trafikverket gäller alla bokningar.

Kommande kurser

maj 2019

20 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 0

jun 2019

10 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 0

jul 2019

29 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 0

aug 2019

19 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 0

sep 2019

09 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 5

30 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

okt 2019

21 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

Nov 2019

11 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6

Dec 2019

02 – Intensivutbildning B-behörighet

Lediga platser: 6